Dodijeljene najveće medijske nagrade

U Zagrebu, u HTV-ovu studiju večeras se održala četvrta po redu svečana dodjela najveće medijske nagrade – Zlatni studio.

Dodjela nagrada započela je izvedbom Petra Graše, prošlogodišnjeg pobjednika u kategoriji najboljeg pjevača, a zatim i nastupom Jasne Zlokić. Na pozornicu su se popeli i Massimo, Vanna i brojni drugi glazbenici.

Za tu nagradu koja se od 2018. godine dodjeljuje u pet kategorija: film, televizija, kazalište, glazba i radio, u jakoj konkurenciji, među glumcima, emisijama, novinarima, ovogodišnje kipiće ponijeli su, kako slijedi:

U kategoriji “najbolji glumac” nominirani su Goran BogdanRade Šerbedžija te Goran Navojec.Prva nagrada u kategoriji najboljeg glumca otišla je u ruke Gorana Navojca za ulogu u filmu “Mare”.

U kategoriji “najbolji film”, nominirani su:  “Mater”, “Ribanje i ribarsko prigovaranje” te “Tereza 37”. Zlatni studio osvojio je film “Tereza 37“.

Nagradu za Najbolje novo lice u kazalištu i na filmu osvojila je Matea Marušić.

U nominaciji za kategoriju “predstave” nominirani su:  Ana Tonković Dolenčić i Neno Belan: Bambina (HNK Split), Ivana Šojat: Štajga (GK Joza Ivakić – Vinkovci) te Filip Šovagović i Dubravko Mihanović: Zagreb 2020  (Gradsko dramsko kazalište Gavella, Zagreb), a Zlatni studio u kategoriji osvojila je predstava “Štajga”.

U kategoriji “radijska postaja” nominirane radio postaje su:  Narodni, Radio Dalmacija i Radio Istra. Čitatelji su najboljom radijskom postajom proglasili Radio Istru.

U kategoriji “najbolje ženske uloge” nominirani su Ksenija Prohaska (Bambina, HNK Split), Mada Peršić (Tosca, INK Pula), Ana Begić Tahiri (Idiot, HNK Zagreb). Zlatni studio osvojila je Ana Begić Tahiri za ulogu u predstavi “Idiot” HNK Zagreb.

U kategoriji “najbolje muške uloge” nominirani su Hrvoje Kečkeš (Gruntovčani, Satiričko kazalište Kerempuh), Miroslav Čabraja (Štajga, GKJI Vinkovci), Hrvoje Klobučar (Zagreb 2020., GDK Gavella). Zlatni studio otišao je u ruke Miroslava Čabraje.

Za najbolju filmsku glumicu nominirane su Lana BarićDaria Lorenci Flatz Marija Škaričić. Nagradu je osvojila Marija Škaričić.

U kategoriji “radijski glas” nominirani su Maja Ciglenečki (HR2), Robert Ferlin (Radio Rijeka), Edita Lučić Jelić (Radio Dalmacija), a nagrada je otišla Editi Lučić Jelić.

U iznimno velikoj konkurenciji za najboljeg TV novinara nagrada je otišla u ruke Andrije Jarka! “Triput je triput! Ovo je treća nagrada Zlatni studio za mene, sretan sam, zahvalan i ponosan. Hvala gledateljima Nove TV i čitateljima Jutarnjeg lista, hvala svima i trudit ćemo se biti još bolji”, izjavio je Andrija Jarak nakon preuzimanja nagrade za najboljeg novinara.

Nagrada za najbolju TV voditeljicu pripala je Ivani Paradžiković iz emisije “Provjereno”, kojoj je ovo drugi Zlatni studio.

U kategoriji “TV zabava” nominirane su emisije The Voice, Potjera i Tvoje lice zvuči poznato. Za najbolju TV zabavu, proglašena je emisija “The Voice”.

U kategoriji “Reality show” nominirane su emisije:  Život na vagi, Superpar i Ljubav je na selu. Zlatni studio osvojila je emisija „Život na vagi“.

U kategoriji “Domaća TV serija” nominirane su serije Nestali, Blago nama i Novine 3, a nagradu je odnijela serija “Nestali”.

U kategoriji “novo lice” nominirani su Vinko Ćemeraš, Jure Brkljača i Nika Turković. Zlatni studio osvojio je Jure Brkljača, kao novo lice.

U kategoriji najbolje TV emisije nominirani su RTL Direkt, Provjereno i Stani v Zagorju. Nagrada je otišla „RTL Direkt-u“.

U glazbenoj kategoriji “Pjesma” nominirane su pjesme “Mali krug velikih ljudi” od Massima, “Neće nas zauvik bit” od Petra Graše i “O tebi ovisan” od Marka Tolje. Nagradu za najbolju pjesmu osvojio je Massimo s pjesmom “Mali krug velikih ljudi”.

U kategoriji za najbolju pjevačicu nominirani su Jasna ZlokićVanna Zsa Zsa. Zlatni studio osvojila je Jasna Zlokić.  „Jako sam sretna, ne mogu biti sretnija nego što jesam. Nisam očekivala majke mi. Hvala Damiru Bačiću, Anti Geli za ovaj divan aranžman. Hvala svima što ste glasali. Ovo vam neću zaboraviti, doći ću vam pjevati po kućama“ – rekla je Zlokić nakon preuzimanja nagrade.

Također, dodijeljena je i  posebna nagrada Vlatki Kolarović, glavnoj urednici HTV-a 3, Ivani Kocelj, rukovoditeljici RJ-a Glazba HRT-a i ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću za emisiju “Sunčana strana Prisavlja”, open-air projekt na kojem su se održavali glazbeni i kulturni događaji uživo pred publikom i na malim ekranima.

Posebno dojmljiv trenutak bila je i premijera spota, snimke koje su u ime glazbene industrije Ante Gelo i produkcijski tim Zlatnog studija okupili pedeset najboljih gitarista, basista, bubnjara, vokala i udaraljkaša iz cijele Hrvatske na zagrebačkom jezeru Bundek.

Okupljeni pod imenom Lakestock, poslali su poruku zajedništva i nade, utjehe i solidarnosti, izvedbom kultne pjesme Atomskog skloništa, (Za ljubav) “Treba imat dušu”. U snimanju spota sudjelovao je i autor same pjesme, legendarni Bruno Langer, frontmen Atomskog skloništa.

Photo: screenshot YT