Dodjela glazbenih nagrada Top.hr Music Awards i posebno iznenađenje pjevačice Due Lipe

Dodjela glazbenih nagrada Top.hr Music Awards u današnjoj emisiji na programu RTL-a otkrila je tko su najuspješniji glazbenici u prethodnoj godini prema podacima dobivenim od radijskog emitiranja i liste HR Top 40 te podacima od fizičke i digitalne prodaje na glazbenim streaming servisima. Nagrada se realizira u suradnji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a Hrvatska.

Nagrada za pjesmu godine pripala je Massimu i njegovom ”Malom krugu velikih ljudi” koja je u prethodnoj godini oborila rekorde slušanosti na radijskim postajama i osvojila veliki broj priznanja i nagrada. Muški izvođač godine je mladi ali izuzetno talentirani Marko Kutlić, dok je ženski izvođač godine Franka Batelić i to drugu godinu za redom. Najprodavaniji domaći album godine je ”Sretan put” pop zvijezde Mije Dimšić, kojoj je ovo drugo priznanje u toj kategoriji. Streaming singl godine ima Marko Perković Thompson koji je novi diskografski povratak najavio uspješnim singlom ”Ne boj se”. Regionalna glazbena zvijezda Dino Merlin hitovima ”Mi” i ”Dođi” zasluženo je osvojio je nagradu za streaming izvođača godine. Grupa godine je grupa Pavel koja je krajem prethodne godine objavila sjajan novi album ”Ennui”. Mlada pjevačica iznimnog glasa Nika Turković dobitnica je nagrade za novog izvođača godine.

Najprodavaniji inozemni album u 2020. godini je ”Future Nostalgia” popularne pjevačice Due Lipe koja se povodom toga obratila hrvatskim gledateljima i pružila im posebno iznenađenje.

Ovogodišnju dodjelu nagrada, po prvi put održanu u drugačijem, virtualnom izdanju, obilježili su i glazbenici koji su prisustvovali ovoj svečanosti. Među njima su bili i Dino Merlin, Radojka Šverko, Damir Urban, Opća Opasnost, Marko Perković Thompson, Ivana Kindl, Franka Batelić i  Mia Dimšić, a neki od njih su i nastupili. Dio programa bio je posvećen i legendama hrvatske glazbe, Rajku Dujmiću i Krunoslavu Kići Slabincu.

(Izvor: Croatia Records, RTL program)