Dokumentarni film o kultnim „Indexima“

Nakon tri godine istraživanja i brojnih snimanja, autorsko-rediteljski dvojac BHT1, Bojan Hadžiabdić i Zoran Kubura, završili su dokumentarni film o jednoj najvažnijih i najvećih glazbenih grupa naših prostora u dvadesetom stoljeću – „Indexima“

Bojan Hadžiabdić i Zoran Kubura, autori nekoliko vrlo zapaženih glazbenih dokumentaraca u zadnjim godinama snimili su više od 50 sati originalnog materijala za film koji traje 108 minuta i u kojem o kultnoj grupi Indexi, osim  samih članova grupe, govore Goran Bregović, Josipa Lisac, pjesnik Mišo Marić, Maja Perfiljeva, Abdulah Sidran i niz poznatih glazbenih novinara s područja bivše države, dok završnu notu dokumentarcu o Indexima daje tonski producent Muzičke produkcije BHRT-a, Adnan Mušanović.

Cjelovečernji film dobiti će  i svoj TV serijal, pet polusatnih epizoda, koje će BHT1 emitirati u 2021. godini, a u toj proširenoj rediteljskoj verziji će se naći i brojne sekvence koje nisu uvrštene u film.

Prvo prikazivanje filma ”Indexi” imati će priliku doživjeti publika poznatog zeničkog festivala dokuMfest, koji se ove godine održava od 28. rujna do 1. listopada. Zbog epidemioloških mjera na snazi, neće se izvesti planirana velika dvoranska premijera u uz mogući dodatni koncert.

Photo: YT screenshot