Donatorski koncert klavirskog dua Ljubičić i Turkulin

U nedjelju, 29. studenog, u 20:00 sati u Velikoj dvorani HGZ – a, duo Ljubičić i Turkulin za publici će pružiti jedinstveni doživljaj izvedbe za klavir četveroručno. Iva Ljubičić Lukić i Kosjenka Turkulin mlade su hrvatske pijanistice iznimnog talenta koje kao duo djeluju od 2012. godine te iza sebe imaju velik broj nastupa diljem Hrvatske i šire. Njihov repertoar sastoji se od djela klasične glazbe ali i djela 21. stoljeća i sadrži najvažnije skladbe pisane za klavir četveroručno. Koncertni nastup jedan je u nizu donatorskih koncerata za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda.

Koncert će započeti Fantazijom u f – molu Franza Schuberta, zatim slijedi djelo Ludwiga van Beethovena skladano za klavir četveroručno, Varijacije u C – duru na temu grofa Waldsteina, nakon toga na redu je Sonata u g – molu njemačkog skladatelja Hermanna Goetza, a koncertna večer završava izvedbom Kazališne suite renomiranog hrvatskog kompozitora Alfija Kabilja.

Koncert je organiziran u skladu sa epidemiološkim mjerama te je broj posjetitelja ograničen na 54. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni ili putem linka.