Donatorski koncert povodom 160. obljetnice osnutka HAZU-a

U utorak, 4. svibnja, povodom obilježavanja 160. obljetnice osnutka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u palači HAZU-a održat će se donatorski koncert za kulturne institucije Gline, Petrinje i Siska. 

Potresom koji se dogodio 29. prosinca 2020. srušeno je gotovo sve, pa tako i zgrade u kojima su djelovale razne kulturne institucije. Kako bi pomogla njihovoj skorašnjoj obnovi i potaknula revitalizaciju kulturnih sadržaja, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, organizira donatorski koncert s pozivom javnosti za doniranje novca uplatom na već postojeći račun Vlade RH otvorenim za pomoć obnove nakon potresa.

Na koncertu će nastupiti: Zagrebački solisti i njihovi gosti, violončelistica Monika Leskovar, sopranistica Martina Zadro i gitarist Petrit Çeku.

Na repertoaru koncerta su Elegija Rudolfa Matza, Simfonija u G-duru, br. 88, IV. stavak Josepha Haydna, Ave Maria iz opere Otello Giuseppea Verdija, Asturija, za gudače Isaaca Albeniza u obradi Petrita Çekua, te Simfonija u d-molu, Op. 12, br. 6 i La casa del diavolo, G506 Luigija Boccherinija.

Zbog epidemioloških mjera koncert se održava bez nazočnosti publike te će se moći pratiti u izravnom prijenosu na programu HTV3 i na platformi HRTi.

Podsjetimo, donacije za kulturne institucije Siska, Petrinje i Gline mogu se uplatiti na račun: Vlada Republike Hrvatske; “Pomoć za obnovu nakon potresa”, HR12 1001 0051 8630 0016 0; Državni proračun RH s pozivom na broj odobrenja: HR68 5444-OIB uplatitelja.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hina