Dorian Varović predstavio prvi autorski singl ”Stand”

Mladi hrvatski kantautor Dorian Varović objavio je prvi autorski singl ”Stand” koji predstavlja početak njegove glazbene karijere. Dorian Varović dvadesetčetverogodišnji je pjevač i gitarist koji se nakon proteklih nekoliko godina pjevanja obrada na YouTube kanalu počinje baviti autorskim radom i vlastitom glazbenom karijerom. Glazbeni uzori su mu vječni klasici poput Elvisa i Sinatre ali i noviji izvođači poput Black Pumas, J.R. Augusta, Matta Corbya i drugih. Nastupio je na brojim glazbenim festivalima, među kojima su Špancirfest, Prvi glas Zagorja i Oronota.

Tekst i glazbu potpisuje sam Dorian, produkciju i aranžman Slavko Vincek u čijem je studiju SlavSoundStudios pjesma i snimljena, a mastering potpisuje Jasmin Barbir. Gostujući glazbenici na pjesmi su Jura Geci (Vodoo Lizards, SoulFingers), Matija Burek i KarloMerkaš (Jam Ritual), Vid Kralj Novak, Ema Kovačić i Ana-Leona Lončar.

”Pjesma ‘Stand’ je refleksija na život. U današnje smo vrijeme sve češće zaokupljeni užurbanim načinom života,preokupirani poslom, obitelji. Sve što radimo, radimo za bolje sutra. Pitanje koje je potaknulo pisanje ove pjesme jest; Što ako? Što ako je danas zadnji dan, što ako sutra nikada neće stići? Ovo me pitanje tjera da zastanem na trenutak, pogledam okolo i unutar sebe te budem zahvalanna svemu što mi jepruženo i što imam. Tjera me da barem na tren pustim brige i jednostavno seprepustim trenutku. Svaka se osoba barem jednom u svom životu zapitala isto, a ova je pjesma mojnačin poticanja na razmišljanje o istom.“Uz to, kroz pjesmu se javljaju i motivi oprosta za greškepočinjene u prošlosti, prihvaćanju tih grešaka i njihovom uvažavanju, jer bez njih ne bismo biliono što danas jesmo.” rekao je Dorian.