Dugometražni ”Tom i Jerry” u hrvatskim kinima

“Tom i Jerry”, jedan od najpopularnijih animiranih serijala uz kojeg su odrastale generacije, dobio je svoju dugometražnu verziju, koja od četvrtka kreće u redovnu distribuciju u hrvatskim kinima. Film će u kombinaciji klasične animacije i akcije uživo otkriti kako su se životni rivali, ‘najgori prijatelji i najbolji neprijatelji’ prvi put susreli. Film je utemeljen na serijalu dvojca Hanna-Barbera a producent je Warner Animation Group.

“Klopke iz kojih se mudri miš uvijek izvuče, a nestašna mačka na kraju vrišti od bola stižu pred domaću publiku u nešto drugačijoj formi od tradicionalne. Iako su stari rivali animirani, u filmu ćemo uz njih gledati i žive glumce i stvarnu scenografiju”, najavio je distributer Blitz.

Priča kreće od kad se Jerry useli u najljepši hotel New Yorka, baš uoči “vjenčanja stoljeća”. Chloë Grace Moretz u ulozi je tek zaposlene Kayle, koja ima zadatak riješiti problem glodavca u hotelu, pa u pomoć poziva upravo mačka Toma, ne bi li zajednički zaustavili nezvanog gosta. “Slijedi naravno epska bitka mačke i miša koja ugrožava njenu tek započetu karijeru, vjenčanje, a moguće i ugled samog hotela. No, uskoro se pojavljuje još veći problem: zlobni i ambiciozni menadžer koji se urotio protiv njih troje”, napominje se.

(Izvor: Hina, YouTube screenshot)