Novi bestseleri na policama knjižara

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je hrvatske prijevode romana s bestseler lista New York Timesa, Washington Posta i Wall Street Jorunala, “Zapleši sa mnom” američke književnice Susan Elizabeth Phillips i “Dar prošlosti” britanske spisateljice Fione Valpy.

Fiona Valpy britanska je spisateljica, autorica sedam romana prevedenih na više od dvadeset jezika. Najveći uspjeh postigla je romanom “Dar prošlosti”, inspiriranim životima triju žena tijekom Drugog svjetskog rata. Ovom dirljivom pričom oduševila se kritika, ali i publika, zahvaljujući kojoj se roman našao na listama najprodavanijih naslova Washington Posta, Wall Street Journala i Amazona.

U bestseleru “Dar prošlosti” autorica Fiona Valpy donosi uzbudljivu priču o trima mladim ženama suočenima s nemogućim odlukama. Kako će im povijest i njihove obitelji suditi? Roman je inspiriran stvarnim povijesnim događajima i životima triju švelja tijekom Drugoga svjetskog rata u Parizu i unuci jedne od njih u potrazi za korijenima.

Prijevod na hrvatski potpisuje Vesna Valenčić.

“Zapleši sa mnom” autorice bestselera s liste New York Timesa Susan Elizabeth Phillips dirljiv je roman o ženstvenosti, divljim srcima i snazi ljubavi koja sve liječi.

Romani Susan Elizabeth Phillips prvoklasne su ljubavne priče u kojima su likovi obično uspješni poslovni ljudi, sportaši ili glumci često spremni zapostaviti svoju karijeru zbog iznenadnih ljubavi. Na hrvatskom jeziku objavljena je cijela lepeza njezinih velikih hitova poput romana “Prva večernja zvijezda”, “Slaba na heroje”, “Šminkerica”, “Odbjegla nevjesta”, “Dođi i poljubi me!”, “Zlatna djevojka” te brojnih drugih.

Kada joj život zada udarce, mlada udovica Tess Hartsong pobjegne na planinu Runaway. Tess se nada da će u gradiću u planinama Tennesseeja, okružena prirodom, pobjeći od slomljenog srca  i pronaći utočište dovoljno dugo da joj rane zarastu. Ali umjesto mira i tišine, Tess pronalazi povučenog umjetnika koji  čezne za osamom, šumsku vilu slobodna duha koja krije previše tajni, bespomoćno novorođenče, skupinu znatiželjnih tinejdžera i mještane koji ne vjeruju neznancima – a pogotovo tvrdoglavim ženama poput Tess.

“Zapleši sa mnom” u prijevodu Ire Martinović inteligentan je, zabavan i seksi roman koji će iz vas izmamiti same uzdahe, poručuju iz Mozaik knjiga.

U izdanju Profila u knjižare je stigao roman “Preživjeli” australske majstorice krimića Jane Harper, četvrta knjiga nagrađivane autorice koja je svjetsku slavu postigla prvijencem “Suša” po kojem je snimljen i film u kojem glumi Eric Bana.

Jane Harper autorica je međunarodnih bestselera “Suša”, “Sila prirode” i “Izgubljeni čovjek“. Dobitnica je brojnih nagrada, uključujući godišnju nagradu australske nakladničke industrije i australskih nezavisnih knjižara za knjigu godine te nagradu CWA Gold Dagger i British Book Awards za najbolji kriminalistički roman. Romani su joj objavljeni u četrdeset zemalja svijeta, a po “Suši” je snimljen i film u kojem glavnu ulogu tumači Eric Bana.

“Preživjeli” su četvrti roman te nagrađivane australske hit autorice, djelo kojim je Jane Harper još jednom osvojila čitatelje i opravdala status jedne od najboljih autorica kriminalističkih romana našeg doba, stoji u najavi.

Život Kierana Elliotta zauvijek se promijenio onoga dana kad je jedna pogrešna procjena izazvala strašne posljedice. Godinama kasnije Kieran dolazi u tasmanijski obalni gradić koji je nekoć zvao domom, u kojem mu još uvijek žive roditelji i prijatelji. Ubrzo nakon njegova povratka na plaži je pronađeno tijelo mrtve djevojke, a potraga za odgovorima zahtijevat će suočavanje s prošlošću, bolnim uspomenama te razarajućim osjećajima krivnje i tuge.

“Harper se ponovno majstorski bavi traumama i tajnama malih sredina i životom ljudi u srazu s veličanstvenom, ali istodobno zastrašujućom australskom prirodom”, ističu iz Profila.

Prijevod na hrvatski, kao i ranijih autoričinih romana, potpisuje Dražen Čulić.

Foto: Mozaik knjiga, Profil, Freepik

Izvor: Hina