Električni orgazam u Tvornici kulture proslavio 40 godina “Paket aranžmana”

Prilazimo kraju godine u kojoj najvažniji novovalni album “Paket aranžman” slavi 40. rođendan. Ovu veliku obljetnicu obilježila je i Croatia Records reizdanjem “Paketa” i još tri novovalna albuma, a Električni orgazam kao najdugovječniji novovalni bend odlučio je obilježiti ovaj rođendan i spojiti ga s 40. rođendanom benda. Naime, zbog koronavirusa bend je bio prisiljen odgoditi proslavu svojeg rođendana na 2021. godinu. Prošloga tjedna održali su rasprodani koncert u beogradskoj Kombank dvorani, a potom protekle subote i u zagrebačkoj Tvornici kulture. Električni orgazam je jedan od prvih novovalnih bendova koji je imao koncerte u Zagrebu na početku procvata novog vala, a zagrebačka publika svrstava ih među svoje najdraže izvođače. Ta ljubav između benda i publike već je dva puta ove godine dokazana, prvo nastupom u Hala parku ovog ljeta, a potom i u Tvornici kulture.

Dupkom ispunjen koncertni prostor dočekao ih je širom raširenih ruku, a svoj i više nego dvosatni repertoar započeli su hitom “Bejbe ti nisi tu”. Kako je koncert odmicao tako je energija i atmosfera rasla sve do izvođenja onih najvećih hitova. Gile i Ljuba su se izmjenjivali na mikrofonu, a hitovi su se nizali: “Vi”, “Nebo”, “Zlatni papagaj”, “Konobar”, “Igra rock and roll cela Jugoslavija”, “Kapetan Esid”, “Debela devojka”, “Krokodili dolaze”… Prava kulminacija emocija dogodila se kada se spomenuo “Paket aranžman” kao početna točka novoga vala, a Električni orgazam je ispunio obećanje te izveo dvije pjesme i drugih bendova s tog albuma. Tako smo čuli sjajne izvedbe “Malog čoveka” Šarla akrobate i pulsirajuće “Plastike” Idola. Gromoglasni pljesak i pjevanje iz petnih žila bili su dovoljni dokaz da je novi val i danas živ i da nikada neće umrijeti.

Frontmen Srđan Gojković Gile bio je oduševljen koncertom, pun emocija zbog ove velike obljetnice, ali i nadolazeće godine koja je također ključna za Električni orgazam.
“Iduće godine je 40. obljetnica albuma ‘Lišće prekriva Lisabon’, ali i live albuma “Warszawa ’81” koje planiramo objaviti ponovno na vinilu, dok će ovaj koncertni album po prvi put na vinilu biti u cijelosti. Tu je i box set Original Album Collection koji će dobiti svoj nastavak, a sve u suradnji s Croatia Recordsom.”

I dalje je u prodaji treća tiraža vinilnog reizdanja albuma “Električni orgazam” koji možete kupiti u svim prodavaonicama Croatia Recordsa i na webshopu, a uskoro stiže i četvrta tiraža “Paket aranžmana” o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

(Izvor: CR press, Foto: Nikola Knežević)