EPK Rijeka 2020: Video vodstvo izložbom “Retrovizor 2020”, od 15. travnja na YouTube-u

U petak, 16. travnja 2021.g. u 12.00 sati na YouTube kanalu Rijeka 2020, u sklopu završnice programa Europske prijestolnice kulture, bit će objavljeno video vodstvo izložbom „Retrovizor 2020“. Radi se o izložbi fotografija koja je postavljena u Exportu na Delti, a koji je u skladu s epidemiološkim mjerama trenutno zatvoren za posjetitelje.

Izložba „Retrovizor 2020“ podsjeća na brojne značajne trenutke izdvojene iz uzbudljivog tijeka vremena u kojem je stvarana Europska prijestolnica kulture, kao i na neobična mjesta gdje su se susreti odvijali. To je izložba o prošlosti, kojom se istovremeno promišlja i budućnost, jer je namjera pokazati sve potencijale za daljnji kulturni razvoj Rijeke na svim tekovinama projekta Europske prijestolnice kulture: od nove infrastrukture, preko novih programa koji su osmišljeni upravo za EPK pa sve do ljudi koji su u programima sudjelovali.

Objektivi brojnih profesionalnih fotografa i amatera zabilježili su ono što se pamti – sjajna umjetnička djela i izvedbe, radost zajedničkog uživanja u kulturnim događanjima, zadovoljstvo otvaranja i istraživanja novih prostora.  Kamere su snimile i ono što je bilo manje vidljivo – pripremanje programa, građevinske radove i opuštanja nakon događanja.

Foto: Rijeka2020 press

Izvor: Rijeka2020 press