EXIT festival i UN pokreću projekt Life Stream za pomoć najteže pogođenima pandemijom COVID-19 diljem svijeta

Jedan od najpoznatijih  europskih festivala –  EXIT,  u suradnji sa najvećom humanitarnom organizacijom na svijetu, odnosno sa  Svjetskim programom za hranu Ujedinjenih naroda, pokreću projekt Life Stream. Cilj pokretanja ove hvalevrijedne akcije jest  pomoć ljudima diljem svijeta  koji su zbog pandemije uzrokovane korona virusom došli na rub ekstremne gladi. Na jednom mjestu ove dvije organizacije spojile su glazbu i humanost, kako bi zajedničkim snagama pomogli milijunima ljudi koje je ova pošast najteže pogodila.

Dušan Kovačević, osnivač i direktor festivala EXIT, s razlogom je  posebno ponosan na ostvarenu suradnju sa Svjetskom humanitarnom organizacijom te ističe:  “Ova godina bila je teška za sve, ali čak i u ovakvim vremenima moramo pronaći snage da uradimo sve što je u našoj moći kako bismo pomogli onima koji su najranjiviji”.

Life Stream  pokrenut je prošle godine i zajedno sa Zelenom R:Evolucijom, predstavlja najveći ekološki poduhvat Exita do danas, a ove godine biti će emitiran kao četvorodnevni online glazbeni festival na  Petrovaradinskoj tvrđavi u periodu  od 3. do 6. rujna. Ugostiti će brojna poznata  glazbena imena, emitirati video materijale i poruke koje govore o zaštiti okoline i krizi gladi, organizirati međunarodni panel i dr., a sve kako i se pomoglo najteže pogođenima pandemijom COVID-19 diljem svijeta.

Kako navode organizatori,  ovogodišnji projekt predstavlja samo uvod u širu suradnju u 2021. godini u kojoj će se obilježiti dvije velike obljetnice, 60 godina Svjetskog programa za hranu i dvadeseta godišnjica Exit festivala, na kojem će nastupiti neke od najvećih svjetskih zvijezda kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz i mnogi drugi.

Više o samom projektu pročitajte na: https://www.exitfest.org/exit-festival-sa-svetskim-programom-za-hranu-ujedinjenih-nacija-sa-petrovaradinske-tvrdave-lansira-projekat-life-stream/