Fatima – istinita priča o snazi vjere u Cinestaru

Istinitu priču o snazi vjere, od jučer možete pogledati u Cinestaru. “Fatima” je igrani film po scenariju Pontecorva, Valeria D’Annunzija i Barbare Nicolosi koji prati priču o desetogodišnjoj pastirici i njezina dva mlađa rođaka iz Fátime u Portugalu, koji izvještavaju o viđenjima Djevice Marije. Njihova proročanstva nadahnjuju vjernike, ali ljute vladu i Crkvu, koji ih pokušavaju prisiliti da povuku svoju priču. Kako se vijest o njihovom proročanstvu širila, deseci tisuća religioznih hodočasnika došli su na to mjesto u nadi da će svjedočiti čudu. Ono što tamo dožive, zauvijek će im promijeniti živote.

Film počinje u Coimbri, u Portugalu, dolaskom profesora Nicholsa (Harvey Keitel), agnostika, u samostan karmelićanki u posjet sestri Lúciji (Sônia Braga). On ispituje Lúciju o događajima iz 1917., na što mu ona kaže da ga ne može uvjeriti ni u što, nego da može samo svjedočiti o tim događajima. Lucija započinje svoju priču govoreći o anđelu koji se pojavio u danima prije nego što su vidjeli Gospu tog 13. svibnja 1917., dana koji je u potpunosti promijenio njihove živote.

O zavidnoj produkcijskoj vrijednosti filma govori činjenica da je svjetski poznati tenor Andrea Bocelli otpjevao za film dvije izvorne pjesme Paola Buonvina   ali i impresivni popis poznatih glumaca u filmu, od kojih je jedan i naš Goran Višnjić koji u filmu glumi gradonačelnika Fatime, Artura Santosa.

Photo: arhiva