Festival suvremenog plesa i novog cirkusa “Periskop” u Rijeci od 24. kolovoza do 4. rujna

Šesto izdanje festivala suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop održat će se od 24. kolovoza do 4. rujna u Rijeci, najavili su u srijedu organizatori iz udruge Prostor plus.

Na programu je šest plesnih predstava te rezidencijalni, edukativni i filmski popratni program. Periskop će se održati u Filodrammatici, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i Palachu.

Festivalski dio, namijenjen javnosti, počinje 30. kolovoza predstavom „Gore“ Zagrebačkog plesnog ansambla. Sljedeći je dan na programu rad „Anna, balla“ Anika Cetina te Lara Frgačić i Endi Schrotter (Sabmarine) s djelom „Individue(t)“. Program se nastavlja 2. rujna cirkuskom predstavom „Iskrenje: Duodrama za čovjeka i trapez“ koju izvodi Tricycle Trauma. Dan poslije, Matea Bilosnić će izvesti predstavu „Klown“, a zadnjeg dana festivala Roberta Milevoj predstavit će se radom „ROB3RTA“.

Posljednjeg dana festivala predstavit će se i rad Natalije Pintarić, koja će u Rijeci boraviti od 24. kolovoza u sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže.  U sklopu edukativnog programa je radionica “Mnoga lica trapeza” voditeljice Ivane Pedljo.

Popratni filmski program Kino Cirkus u Palachu posvećen je novom cirkusu, a donosi dva dokumentarna filma „Tout va bien“ (Émilie Desjardins i Pablo Rosenblatt) i „Sustav K.“ (Renaud Barret).

Periskop organizira udruga Prostor plus, a financijski podupiru Ured za kulturu Grada Rijeke te Ministarstvo kulture i medija.

(Izvor: Hina, foto: Facebook)