Film ”C.L.E.A.N.” sniman u Puli osvaja svjetske nagrade

Međunarodna koprodukcija, film ”C.L.E.A.N.”, psihološki triler s elementima horora koji je u potpunosti snimljen u Puli, osvojio je čak dvadesetdvije nagrade na festivalima diljem svijeta. Film je dosad nagrađivan u Los Angelesu, New Yorku, Ateni te u Beogradu, na Festivalu srpskog filma fantastike, gdje je osvojio nagrade za najbolji film i producenta te za sporednu ulogu. Na festivalu u New Yorku ”C.L.E.A.N.” je osvojio FFGT nagrade u svih deset kategorija, što se dogodilo prvi puta u povijesti filma!

Film je režirao Aurelio Toni Agliata dok su za produkciju zaslužni njemački Dream Team Picture i Filmski centar Istre. Jedan od glumaca je Jani Zombori Banovac, koji je ujedno producent i predsjednik Filmskog centra Istre. “Cijeli se film snimao u Puli tijekom trideset dana 2017. godine, a premijerno je prikazan ove godine na beogradskom festivalu”, rekao je Banovac.

Film opisuje kao “fantastični psihološki triler” koji nema toliko krvi koliko ima uzbudljivih i zastrašujućih događaja na psihološkoj razini. “Radnja je smještena u instituciju za odvikavanje od poroka poput alkohola i kocke, gdje dolaze poznate pop zvijezde i menadžeri, a liječi ih se uz pomoć glazbe. Uskoro se počnu dešavati čudne stvari, malo po malo ljudi počinju nestajati”, govori Banovac.

Najavio je da će film i u idućoj godini nastaviti svoj festivalski put, pušten je i u prodaju, a pregovara se za njegovo prikazivanje na Netflixu.

(Izvor: Hina, Pexels)