Film ”Čuvaj me s leđa” sniman u Hrvatskoj stiže u kina

Nastavak akcijske komedije “Čuvaj me s leđa”, koji je sniman na raznim lokacijama u Hrvatskoj tijekom proljeća 2019. godine, dolazi u hrvatska kina 17. lipnja!

U filmu, koji nastaje u produkciji američkog Lionsgatea, glavne uloge nose holivudske zvijezde Salma Hayek, Ryan Reynolds i Samuel L. Jackson. Najveći dio filma je sniman u Rijeci, Rovinju, Karlovcu, Zagrebu, Jastrebarskom, Pisarovini, Motovunu, Buju, Vodnjanu, Limskom kanalu, te otoku Biševo.

Hrvatski audiovizualni centar podsjeća kako je cjelokupno snimanje filma u Hrvatskoj trajalo 49 dana, hrvatske lokacije “glume” Italiju, mediteransko podneblje, ali i Hrvatsku jer se jedan dio radnje filma odvija u našoj zemlji.

Riječ je o jednom od najvećih projekata koji su dosad snimani u Hrvatskoj, a snimljen je u sklopu programa poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija.

“Čuvaj me s leđa” nastavlja se četiri godine nakon događaja iz prvog dijela, snimljenog 2017. Nakon što su najbolje plaćeni ubojica Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) i tjelohranitelj Michael Bryce (Ryan Reynolds), koji su najveći protivnici, morali surađivati, tjelohranitelj sada mora napraviti prisilnu pauzu zbog stresa i noćnih mora. Kad se napokon navikne na ideju da više neće biti tjelohranitelj i koristi oružje, prije atentata ga spašava supruga ubojice Sonia Kincaid (Salma Hayek) koja ga je tražila kako bi spasio njezina supruga. Budući da Bryceu nije dopušteno koristiti vatreno oružje ili bilo koje drugo oružje, morat će spasiti Dariusa svojom duhovitošću i inteligencijom, napominje se u najavi filma.

(Izvor: Hina,