Film ”Mank” nominiran je za Oscara u čak deset kategorija

Nick Jonas i Priyanka Chopra prije nekoliko sati virtualnim su putem proglasili filmove nominirane za jednu od najprestižnijih nagrada na svijetu – Oscar.

Netflixov film “Mank” u produkciji Netflixa, redatelja Davida Finchera, nominiran je  za nagradu Oscar u čak 10 kategorija, uključujući i za najbolji film.

Po šest nominacija su dobili filmovi “The Father”, “Juda i crni mesija”, “Minari”, “Zemlja nomada”, “Sound of Metal” i  “Suđenje čikaškoj sedmorici”.

U igri za Oscara za najbolji film također su ušli “The Father”, “Juda i crni mesija”, “Minari” – drama na korejskom jeziku, “Zemlja nomada”, “Promising Young Woman”, Sound and Metal” i “Suđenje čikaškoj sedmorici”.

Bosanskohercegovački film “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić o tragediji Srebrenice osvojio je nominaciju za prestižnu filmsku nagradu u kategoriji najboljeg stranog igranog filma.

U kategoriji za najboljeg redatelja nominirane su i dvije žene, Chloe Zhao rođena u Kini za film “Zemlja nomada” u produkciji Searcglight Pictures o ljudima koji žive u kombijima i kamperima, i britanska redateljica za “Promising Young Woman”. Do sada je Oscara za režiju primila tek jedna žena, redateljica Kathryn Bigelow za film “Narednika Jamesa”.

93. dodjela nagrada Oscar američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti bit će održana 25. travnja 2021. godine.

(Izvor: Hina, YouTube screenshot)

Comments

mood_bad
  • Comments are closed.