Film “Starac i roda”, priča o Malenoj i Klepetanu – dostupan online

Dokumentarni film Tomislava Jelinčića Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu odnedavno je dostupan online na platformi volimdokumentarce.net.

Iako nas je Malena ovoga ljeta zauvijek napustila, ljubav između nje i Klepetana, kao i njihovog zaštitnika Stjepana, nastavlja živjeti na filmu.

Redatelj Tomislav Jelinčić ovjekovječio je najljepšu priču o ljubavi čovjeka i životinje. Prije 28 godina Stjepan Vokić pronašao je Malenu propucanog krila, spasio joj je život i od tada su njih dvoje svoje dane provodili zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća. Malena je 2002. pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraćao joj se svake godine i zajedno su odgojili 60-ak malenih roda.

Priča o umirovljeniku i udovcu iz Slavonskog Broda zadivila je mnoge, grijala nam srca te vraćala nadu da čovjek i priroda i dalje imaju razumijevanja jedni za druge i da ljubav čovjeka i životinje može izdržati i najveće prepreke koje im se nalaze na putu.

Poznato TV lice i redatelj, Tomislav Jelinčić, priču je odlučio ovjekovječiti, i još vas jednom podsjetiti kako se nesvakidašnja ljubav nalazi svuda oko nas. Više od 6 godina sa svojom ekipom snimao je svaki pokret Malene u Brodskoj Varoši, bilježeći kamerama Stjepanovu i rodinu svakodnevicu.

*** Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu, prvi je hrvatski dokumentarni film koji je dio projekta Film koji uključuje. Film mogu doživjeti slijepe i slabovidne osobe putem aplikacije Moviereading, namijenjene osobama s oštećenjem vida.

Film je nastao u produkciji Antitalenta, distributer je Restart Label.

(Izvor, foto: Restart label press)