Film i koncerti u starozagrebačkom štihu u Maksimiru

Ovog vikenda u zagrebačkom parku Maksimir održat će se dvodnevni festival koji slavi glazbu, film i stil ”starog” Zagreba! 

Festival je posvećen jednom od najpopularnijih i najgledanijih hrvatskih filmova ”Tko pjeva zlo ne misli” redatelja Kreše Golika. Podnaslovljen kao ”ljubavna komedija s pjevanjem”, a u obliku dnevnika, film je uz koji su odrastale generacije. Film prikazuje život zagrebačke obitelji u predratnom Zagrebu gledan kroz oči šestogodišnjeg Perice. Prošle je godine proslavio 50. obljetnicu, a posjetitelji ga imaju priliku pogledati pod zvjezdanim nebom u subotu i nedjelju od 21:00 sat.

Festival počinje u subotu u 16:00 sati na livadi ispred Maksimirskog Vidikovca nastupom Ajngemahtec kvarteta, Kikija Beluhana, Roberta Marekovića i Jimmya Stanića. U nedjelju će se za poseban ugođaj pobrinuti jedan od najstarijih i najkvalitetnijih hrvatskih orkestara – Zagrebački orkestar ZET-a. Orkestar je osnovan davne 1927. godine, a povodom 50. obljetnice filma objavili su nosač zvuka s melodijama iz ”Tko pjeva zlo ne misli”.

(Izvor fotografije: