”Gdje se kupuju nježnosti” u HNK u Zagrebu

Praizvedba dramskog teksta ”Gdje se kupuju nježnosti” održat će se 15. siječnja 2021. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Autorica dramskog teksta je poznata pjesnikinja Monika Herceg koja je ujedno pobjednica ovogodišnjeg Natječaja za suvremeni dramski tekst HNK-a u Zagrebu. Drama ”Gdje se kupuju nježnosti” prati tri generacije žena u ruralnoj sredini koja se i dalje oporavlja od posljedica rata. Njihov život ispunjen je nasiljem, patnjom i siromaštvom, ali i nadom o boljoj budućnosti.

”Gdje se kupuju nježnosti” na scenu je postavio redatelj Rene Medvešek, koji je poznat po predstavi ”Tko pjeva zlo ne misli”. Kćeri će utjeloviti glumice Lana Barić, Jadranka Đokić i Daria Lorenzi Flatz. Majku će igrati Nina Violić, Baku Mirta Zečević dok glumac Filip Vidović igra Sina. Ulogu Oca tumači Igor Kovač.

”Meni kao piscu ta mogućnost da tekst dobije dimenziju izvan papira predstavlja nešto  gotovo nestvarno. Kad čovjek piše, tekst je živ koliko i stvarnost. Sama mogućnost tog izlaska u ljudska usta malo je zastrašujuća, ali i divna u isto vrijeme” rekla je Herceg.

Više informacija i ulaznice potražite na službenoj stranici HNK u Zagrebu.