Gibonni novim spotom “Lažu fotografije” predstavio drugi singl sa aktualnog albuma

Gotovo šest mjeseci od izlaska prvog singla “Kiša” s aktualnog EP-a “U po’ ure”, Zlatan Stipišić Gibonni predstavlja spot za pjesmu “Lažu fotografije”.

Pjesma “Lažu fotografije” je, sudeći po dosadašnjim reakcijama publike i muzičke kritike, već prepoznata kao jedna od najistaknutijih na aktualnom EP-u i prvi izbor za nasljednicu veoma uspješnog prvog singla – “Kiša”.

I sam Gibonni kaže da mu je pjesma, nastala na Korčuli, jedna od najdražih na ovom izdanju, a na njoj su se kao gosti pridružili istaknuti instrumentalisti jazz pijanista Matija Dedić i gitarista Yogi Lonich te Simfonijski orkestar HRT-a.

Novi singl dobio je i prateći video, sjajan spot nastao prema Gibonnijevoj ideji, a koji kao redatelj potpisuje Filip Filković Philatz, koji je sa Gibom već surađivao na nekoliko spotova.

“Lažu fotografije” je jedna od onih pjesama koja, bar na tren, zaustavlja svijet oko vas i kojoj ćete se vraćati i slušati je iznova, da biste svaki put otkrili neki novi detalj, instrumentalnu minijaturu, sliku ili stih, baš kao i u pratećem videospotu.

Album “U po’ ure” možete slušati na svim vodećim streaming servisima, a osim na CD-u, uskoro će ovaj Gibonnijev EP biti objavljen i na vinilu.

(Izvor: Dallas Records press, foto: Moremagnets)