Glamurozna dodjela Oscara bit će snimana uživo s različitih lokacija

Svečana dodjela Oscara, koja je ove godine zbog pandemije koronavirusa odgođena na 25. travnja, emitirat će se uživo s različitih lokacija, među kojima i iz Hollywooda, objavili su iz Akademije. Unatoč epidemiji i restrikcijama u području Los Angelesa, Akademija je “odlučna i želi predstaviti dosad neviđenu svečanu dodjelu Oscara, istodobno pazeći na zdravlje i sigurnost svih sudionika”, rekla je glasnogovornica Akademije.

“Za stvaranje spektakla uživo koji naša publika želi vidjeti u vremenu dok se mora prilagoditi ograničenjima pandemije, svečanost će se uživo prenositi s više lokacija, među kojima i iz kultnog Dolby Theatrea koji tradicionalno ugošćuje Oscare u središtu Hollywooda”, dodala je u izjavi, prenosi agencija France presse.

Za sada Akademija nije otkrila više pojedinosti o svečanosti i lokacijama svog 93. izdanja, vrhunca sezone filmskih nagrada. Istom formulom poslužit će se ove godine i organizatori Zlatnog globusa za dodjelu nagrada 28. veljače. Iako gledanost svake godine pomalo pada, s najnižih povijesnih 23,6 milijuna televizijskih gledatelja prošle godine u Sjedinjenim Državama, svečanost dodjele Oscara tradicionalno ostaje jedan od najpraćenijih događaja u zemlji. Ove godine show je povjeren Stevenu Soderberghu, redatelju vizionarskog filma “Zaraza”.

(Izvor: Hina,