Glazbeni festival proširene stvarnosti ”Remote” 20. i 21. veljače

Prvi regionalni festival proširene stvarnosti, ”Remote”, održat će se 20. i 21. veljače a na njemu će nastupiti čak osam bendova koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui. Kako navode iz organizacije, Extended Reality je proširena stvarnost koja označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš. Extended Reality će na festivalu biti ostvaren kroz vrhunsku tehnologiju, video produkciju i live nastupe izvođača. Tracking sustav na kamerama omogućit će postavljanje izvođača, koji sviraju pred green screenom, u virtualni svijet. Ugođaju će doprinjeti vizulani umjetnici, dizajneri rasvjete i video majstori, čija je uloga osmisliti i modelirati virtualna okruženja te u njih, u realnom vremenu, smjestiti izvođače.

Festival i ulaznice dostupne su na Entrio.hr streming servisu. Ulaznice kreću u prodaju u petak, 22. siječnja, po early bird cijenama od 40,00 kuna za jednodnevnu i 50,00 kuna za dvodnevnu ulaznicu. Od 01. veljače cijena ulaznica bit će 50,00 kuna za jednodnevnu i 60,00 kuna za dvodnevnu.

Nositelj Remotea je umjetnička organizacija Elemental a partneri su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranja novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

(Izvor: Facebook event, Instagram screenshot, Entrio.hr)