Goran Bare & Majke, Damir Urban, J.R. August i Je Veux među dobitnicima nagrade Rock&Off

Dodjela nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off ove se godine, zbog pandemije koronavirusa, održala u drugačijem obliku. I ove godine trijumfirali su i izvođači Croatia Recodsa, odnosno Goran Bare & Majke, Damir Urban i J.R. August. Dodjela nagrada održala se u kultnoj Tvornici kulture, a najsretnijih 157 uzvanika imalo je mogućnost dodjelu pratiti uživo, dok su ostali ljubitelji glazbe proglašenje mogli pratiti na svojim malim ekranima preko društvenih mreža i partnerskih medija.

Goran Bare sa svojim Majkama dobio je nagradu publike u čijem je glasovanju sudjelovalo čak 15 000 ljudi, a sa svojim singlom Rođen za suze bio je nominiran i za Pjesmu godine. Iako smo prošle godine bili spriječeni sudjelovati na koncertnim izvedbama, organizatori Rock&Offa odlučili su ipak dodijeliti nagradu u konkurenciji Koncertnog izvođača godine, a u obzir su uzeli i online koncerte. U ovoj su kategoriji, stoga, nagrade odnijeli Damir Urban i J.R. August. Upravo je J.R. August, prošlogodišnji apsolutni pobjednik Rock&Offa, osvojio nagradu za Rock&Off izvođača godine koju je, na iznenađenje i oduševljenje okupljenih, proslijedio Marku Mrakovčiću čiji rad, istaknuo je, iznimno cijeni i poštuje. Dodjelu nagrade obogatili su izvođači svojim nastupima, a među njima je bila i sjajna riječka grupa One Possible Option koja je također bila nominirana u kategoriji Pjesma godine sa svojim singlom All We Do Today.

Zavidne četiri nagrade osvojila je Željka Veverec – Je Veux u kategorijama album godine za album ”I Glow” , pjesma godine za pjesmu ”Lovable”, pop & off te Veliki prasak, za najboljeg novog izvođača. ”Hvala svima koji su glasali, i nadam se da ćemo se uskoro vidjeti na koncertu. Je Veux znači i živjeli, stoga ćemo večeras nazdraviti” rekla je Je Veux na dodjeli nagrada.

(Izvor: Croatia Records)