”Gospodar prstenova” postaje serija!

Popularni fantastično-pustolovni serijal ”Gospodar prstenova”, koji se temelji na istoimenim knjigama pisca J.R.R. Tolkiena, sada će postati i serija. Uspješnost filmske triologije dokazuje činjenica da su nominirani za čak trideset Oscara, od kojih su osvojili njih sedamnaest, što je rekord kada su u pitanju filmske triologije.

Prema dosadašnjim najavama, serija u produkciji Amazona bit će jedna od najskupljih serija u povijesti televizije. Naime, samo za prava serije smještene u svijet ”Gospodara prstenova” Amazon je izdvojio 250 milijuna dolara, dok je za snimanje samo prve epizode prema Hollywood Reporteru potrošeno čak 465 milijuna dolara.

Radnja će biti smještena u ”Međuzemlju” u vremenskom periodu između ”Hobita” i ”Prstenove družine”, a priča će se temeljiti na avanturama mladog Aragorna. Redatelji serije su J.D. Payne i Patrick McKay, dvojac koji je zajedno napisao više od petnaest scenarija. Na popisu glumaca nalaze se velika glumačka imena poput Sir Lenny Henry, Maxim Baldry, Cynthia Addai-Robinson, Ian Blackburn Kip Chapman i mnogi drugi.

Iako službeno nije potvrđen broj sezona i epizoda, poznato je da se Amazon ugovorom obvezao producirati pet sezona. Prva epizoda najavljena je za 02. rujna 2022. godine, nakon čega će svakog tjedna izlaziti po jedna epizoda.

(Izvor fotografije: Unsplash.com)