Gostovanje redatelja Ivana Lea Lema u Art Caffeu kod Borisa Homovca 04. siječnja 2021.

Poznati vlaj i orjentalist, kazališni redatelj Ivan Leo Lemo gostuje u Art Caffeu kod Borisa Homovca u četvrtak, 04. veljače , u 18:30 na Z1 televiziji te prema rasporedu na programima Tv Jadran, Trend tv, Prigostka  Tv, SBtv, Radio televizija HB, Vinkovačka plava TV. Također, emisija će nakon premijernog emitiranja biti objavljena na YouTube kanalu Art Caffea.

Ivan Leo Lemo, jedan je od najzaposlenijih hrvatskih kazališnih redatelja, koji iza sebe ima 120 predstava. Otvoreno i bez dlake na jeziku priča o tome zašto sebe smatra orijentalistom iako je vlaških korijena, zašto nema prilike režirati velike ansambl-predstave u zagrebačkom HNK-u, što misli o dodjelama nagrada i lobiranju u hrvatskom glumištu. Otkriva i iz kojih razloga postavlja Nušićev komad na originalnom srpskom govoru usred Zagreba, zašto uvijek radi s istim glumicama, što misli o mladim glumcima danas te zašto se divi Zdravki Krstulović, Krleži i Almodovaru.

Progovara otvoreno i o tome što ravnatelji kazališta očekuju od njega, zašto smatra da je Zagreb negdje između Beča i Instabula te što misli o hrvatskim političarima kao svojevrsnim glumcima u javnom prostoru.