Grad Zagreb – otvara se natječaj za financiranje programa javnih potreba u kulturi u 2021.

Grad Zagreb najavio je raspisivanje natječaja za financiranje programa javnih potreba u kulturi u 2021.  Na konferenciji za novinstvo održanoj u utorak, u Muzeju suvremene umjetnosti, najavljeno je raspisivanje Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2021. godinu,  u trajanju od mjesec dana, odnosno do  18. rujna do 19. listopada ove godine.

Pročelnica  Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić,  u svom obraćanju pozvala je da se jave prijavitelji sa prijedlogom programa  za koje su sigurni da će ih moći realizirati uz primjenu epidemioloških preporuka.

“Primjerice, uz prijavu je poželjno predložiti i alternativne mogućnosti održavanja programa, planirati veći broj programskih aktivnosti manjih formata ili, u slučaju muzejske i likovne djelatnosti, manji broj projekata koji će se realizirati tijekom dužeg vremenskog razdoblja”, pojasnila je Vuković Runjić.  Samostalne umjetnike pozvala je da ostvare što veću suradnju s ustanovama u kulturi, koje će, kako je istaknula, “otvoriti svoja vrata organizatorima iz srodnih umjetničkih područja”.

Photo: getme arhiva