Grožnjan All Stars + predavači Croatia Drum Campa večeras na festivalu Jazz is Back! BP

Na grožnjansku pozornicu festivala Jazz is Back! BP, u četvrtak, 22. srpnja vraćaju nam mentori Ljetne jazz škole HGM-a, Grožnjan All  Stars, osnaženi predavačima Croatia Drum Campa. Tako će večeras od 21:30 sati uz Luisa Bonillu, Alexa Sipiagina, Elvisa Stanića, Leu Lovrenčić, Joe Kaplowitza, Gorana Rukavinu nastupiti i Nic Collins, Famoudou don Moye, Salih Sadiković i Karlheinz Miklin Jr.

Nic Collins, sin Phila Collinsa bubnjar je Better Strangersa i Genesisa. Famadou don Moye jedan je od najvećih svjetski poznatih bubnjara i udaraljkaša koji je svojim izvedbama punio naslovnice The New York Timesa, Rolling Stonea i dr. Najveći je trag ostavio u slobodnoj improviziranoj i jazz glazbi kao član kultnog Art Ensemble of Chicago, a posebno je čuven po majstorskom sviranju afro-karipskih udaraljki i ritmičkim tehnikama tog podneblja. Salih Sadiković, vrstan  bubnjar s iskustvom na hrvatskoj i međunarodnoj glazbenoj sceni, a i Miklin Jr. u „jazz nogama“ uz brojne nastupe broji i niz uspješnih diskografskih uradaka.

Koncert se održava na  terasi Belvedere, a moguće ga je pratiti i putem livestreama na YouTube kanalu Općine Grožnjan.

Koncertu uživo moguće je prisustvovati uz predočenje EU digitalne COVID potvrde, PCR ili brzog antigenskog testa. Više informacija potražite na hgm.hr.

(Izvor, foto: Jazz is Back! BP press)