HGU Stream Sessions – Kozmodrum, 15. travnja 2021.

U sklopu programa HGU Stream Sessions 2021., Hrvatska glazbena unija za 15. travnja najavljuje koncert sastava Kozmodrum, predstavnika domaće klupske plesne glazbe koji u svom izričaju uspješno objedinjuje elektronsku i organsku glazbu. Koncert će se emitirati uživo putem YouTube kanala https://www.youtube.com/c/CroMusiciansUnion/.

Novi stil na nekom još neotkrivenom horizontu klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, je ono što svira sastav Kozmodrum. Strukture preuzete iz elektronskih stilova kao što su Techno, House, Jungle i Dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, a u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve.

Janko Novoselić, poznat po radu u grupama Tobogan i TBF, piše i obrađuje glazbu za ovaj ansambl u kojem u zadnjoj fazi sjedi za bubnjevima gdje vodi glavnu ritmičnu riječ. U postavi su još Ivan Kapec i Elvis Penava na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler na klavijaturama, redom glazbenici poznati po svojem radu u vrlo različitim poljima i oblicima glazbe, pa je ova postava idealna za otkrivanje novih zvukova ali istovremeno ukorijenjena u tradiciju improvizacijske glazbe.

https://www.youtube.com/watch?v=Zj3Rim7KxRo&ab_channel=Hrvatskaglazbenaunija

Izvor: Facebook event