HGU Stream Sessions – Matija Cvek & The Funkensteins, 22. travnja 2021.

U sklopu programa HGU Stream Sessions 2021., Hrvatska glazbena unija za 22. travnja u 18:00 sati najavljuje koncert mladog glazbenika Matije Cveka sa njegovim bendom “The Funkensteins”. Koncert će se emitirati uživo putem YouTube kanala https://www.youtube.com/c/CroMusiciansUnion/.

Ovaj mladi glazbenik i kantautor jedno je od najbrže rastućih imena na hrvatskoj glazbenoj sceni. Šira javnost upoznala ga kroz iznimno gledanu i nagrađivanu HRT-ovu emisiju “A strana” , a ipak ono po čemu je najprepoznatljiviji su njegove autorske pjesme. Prije dvije godine izdaje prvi singl, pjesmu “Visine” , za koju je napisao tekst i glazbu uz svog glazbenog producenta Alana Dovića. Autorska je to pjesma koja je postala megahit na Youtube-u u Hrvatskoj sa skoro 2 milijuna pregleda, dok je idući singl brza, pop-funk hit “Praviš me ludim” osvojila radijske postaje diljem Hrvatske.

Nakon toga uslijedio je i veliki ljetni pop hit, pjesma “Drama” koja se našla i u izboru za MAC awards za najbolju mušku pop numeru. Ovu godinu započeo je baladom “Nasloni se”, suradnjom s eminentnim pijanistom Matijom Dedićem. Pjesmu odlikuje iznimno topao tekst koji je napisao sam Matija Cvek a dodiruje neka vrlo aktualna društvena pitanja.

Ovaj izvođač odlikuje se iznimno kvalitetnim live nastupima sa svojim bandom The Funkensteins s kojima izvodi kako autorske pjesme tako i covere pjesama funk, pop i R&B izvođača poput Bruno Marsa, Stevie Wondera, Dina Dvornika i Michael Jacksona koje Matija često navodi kao svoje glazbene uzore.

Foto: Facebook event

Izvor i više informacija: Facebook event