Highway objavio debitantski album ”Skica za portret”

Mladi podgorički bend “Highway” kojeg čine Luka Vojvodić, Petar Tošić i Marko Pešić odlučili su osvojiti i hrvatsko tržište, novim debitantskim albumom “Skica za portret”. Prvim službenim singlom ”Beskrajan dan” oduševili su publiku i najavili prvi studijski album koji su snimili u suradnji s Croatia Recordsom. Osim toga, singl je prošle godine nominiran za nagradu MAC (Music Awards Ceremony) u kategoriji pop bend hita.

Osim singlom „Beskrajan dan“ publiku su osvojili i hitovima “Ponekad u noći”, “Sačuvaj mjesto za nas (Samo svoj)”, a videospot “Svjetlija strana ulice” pod režijom Branislava Milatovića nominiran je za nagradu Adria Muzzik Video Awards 2020.

Glazbeni producenti albuma su iskusni Tihomir Preradović i Darko Juranović D’Knock, koji su u ovim mladim, talentiranim glazbenicima otkrili veliki potencijal. Zadovoljstvo suradnjom ne kriju ni članovi benda; “Najčešće se događa da prvo napišemo glazbu, a onda u trenutku inspiracije i tekst. Ideje su nam slične i jako dobro se upotpunjujemo jer pjesme zajedno pišemo još od školskih klupa. Tihomir Preradović i Darko Juranović su oni koji onda to vješto upakiraju u zvuk koji na neki način daje naš posebni pečat. Inače su naše pjesme mix svega onoga što privatno slušamo, popa i rocka pa tako i naše pjesme odišu spokojnim trenutcima, ali i buntom.”, rekao je Petar Tošić, pjevač grupe Highway.

(Izvor: Croatia Records)