HNK u Zagrebu postao partner multimedijalnog projekta Art Caffe-a

Producent Art Caffea i ravnateljica HNK u Zagrebu potpisali su ugovor o suradnji u kojoj će se Art Caffe u ovoj sezoni snimati u toj nacionalnoj kući te će ujedno medijski dodatno istaknuti njihove umjetnički vrijedne projekte.

Kultura je identitet svakog naroda te je iznimno važno da se promovira u što širim slojevima kako bismo sačuvali, ali i unaprijedili bogatu kulturnu baštinu koja se razvijala kroz stoljeća naše povijesti. Pod tim motom producent i autor emisije Art Caffe i ravnateljica HNK u Zagrebu potpisali su u Rujnu 2021. ugovor o suradnji  kojim HNK postaje partner i podupiratelj pri produkciji serijala talk shaw emisija u sezoni 2021/22. Ovo je rijedak slučaj u kojem je privatna inicijativa pokrenula inventivni  multimedijalni i video format, a, nasreću, jedna od najvažnijih javnih ustanova u kulturi to je prepoznala i poduprla na obostranu korist.

U Art Caffeu se  predstavljaju  značajna imena iz svijeta kulture, njihove karijere i životne priče kroz znalački vođene razgovore urednika i voditelja Borisa Homovca. Emisija je edukativnog, ali i zabavnog karaktera, prati sve umjetničke segmente, svojim sadržajem pridonosi afirmaciji kulture među mladima i, dakako,  razvoju publike, što je intencija i HNK u Zagrebu, čiji tim je tu ideju odmah podržao. Emisija se emitira s nacionalnim dosegom putem lokalnih televizija diljem Hrvatske te regionalne RTV HB postaje u BiH. Također, na portalu Artcaffe.eu objavljuju se popratni tekstovi s temama iz kulturnog života, kao i na društvenim mrežama Instagam i Facebook. Arhiva svih emisija može se pogledati na službenom Art Caffe Youtube kanalu, gdje se nalazi play lista koju možete besplatno zapratiti klikom na gumb Subscribe.

U prethodnoj sezoni Art Caffe je emitirao 33 emisije s gostima poput maestra Nikše Bareze, Martine Filjak, Lane Kos, Petrita Cekua, Tomislava Petranovića, Marija Sablića, Almire Osmanović, Janka Volarića Popovića, legendarne Mirjane Bohanec i mnogih drugih poznatih imena. Nove emisije očekujemo sredinom listopada, a do tada će se emitirati reprize.

(Izvor, foto: Unimedia/Ivan Mihaljević)