“Hoću-neću ” – premijerno u novoj sezoni u Gradskom kazalištu Žar ptica i na live streamu

Predstava “Hoću-Neću” u ovoj sezoni premijerno će biti prikazana u Gradskom kazalištu Žar ptica, u četvrtak 15. listopada,

Kako se ističe u najavi, predstava “Hoću-Neću” nastala je po motivima stare priče “Pošla Koka u dućan”, u novom ruhu i s novim naslovom u tekstu Vesne Kosec -Torjanac.

Namijenjena djeci iznad tri godine, “Hoću-Neću” predstava je o igri – mašti bez granica, kreativnosti kojom se stvaraju svjetovi ni iz čega. U dječjem je društvu potreban samo jedan “hoću” – dogovor, volja, pristanak – i svijet igre se podatno rastvara pred sudionicima. “Neću” je privremeno izlaženje iz tog svijeta da bi se uspostavio novi izazov i krenulo u pustolovinu nepoznatim prostorima.

U predstavi igraju  Amanda Prenkaj, Tena – Antonija Torjanac, Berislav Tomičić i Marko Hergešić. Scenograf je Ivan Duić, kostimografkinja Žarka Krpan, uz režisera Dubravka Torjanca glazbu poptisuje Davor Rocco.

Predstva će se održati sukladno epidemiološkim mjerama, a po prvi puta uz goste u dvorani, izvedbi će moći prisustvovati svi koji žele putem live streama .(Hina)

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL