”Hrvatska svijetu” – multidisciplinarni izložbeni projekt o Hrvatima koji su promijenili svijet

”Hrvatska svijetu” je multidisciplinaran izložbeni projekt koji u središte stavlja Hrvate koji su svojim dostignućima promijenili svijet a koji je nastao na temelju istraživanje Večernjeg lista. Hrvatska se može pohvaliti velikim brojem ljudi koji su ostvarili značajne znanstvene i umjetničke rezultate a na izložbenom projektu objedinjeni su pojedinci koji su utjecali na globalni razvoj čovječanstva. Kriteriji za odabir bili su originalnost, vizionarstvo, široka primjena ideja i izuma a jedinstvena, nacionalna i kulturna ostavština predstavljena je u kustoskoj koncepciji dr. sc. Anite Ruso.

Cilj izložbe je stvaranje poveznice izumiteljske i umjetničke prošlosti i budućnosti, sadašnjosti i budućnosti. U postavu će biti moguće razgledati razne umjetnine, autorske nacrte, patente, arhivske dokumente, video zapise te uređaje i naprave nastale prema patentima i idejama izumitelja.

Umjetnici Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba i članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika dali su svoj doprinos u jedinstvenom vizualnom dojmu izložbe koju čini raznovrsna i bogata građa iz kulturnih, znanstvenih i obrazovnih institucija iz cijele Hrvatske.

Izložbu ”Hrvatska svijetu” možete pogledati od 12. veljače do 15. svibnja u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu. Ulaznice za ovaj jedinstveni događaj potražite u prodajnom sustavu Entrio.hr.

(Izvor: Entrio.hr)

Comments

mood_bad
  • Comments are closed.