”Hrvatski put ka sreći” u Kazalištu Kerempuh

U četvrtak, 26. studenog, projekt Bobe Jelčića ”Hrvatski put ka sreći” premijerno će se održati u zagrebačkom Satiričnom kazalištu Kerempuh. Riječ je o novom autorskom projektu čija autorska estetika daje odvažno novo lice satiri, pronalazeći posebno mjesto na repertoaru toga kazališta. Nakon uspješne izvedbe predstave ”Govori glasnije!”, Jelčić će publici predstaviti novi projekt koji istražuje novi kazališni jezik, improvizaciju i kolektivno glumačko stvaralaštvo.

“Upravo satira kao žanr zahtijeva inovaciju ne samo na razini oštrine svoga sadržaja nego i u tretmanu umjetničke forme, odvažnosti eksperimenta i pomicanju svojih granica, tako da ova predstava s novim licem satire pronalazi posebno mjesto u Kerempuhu”, stoji u najavi.

“Nastajući u doba pandemije i neizvjesnosti, oštrih mjera i restrikcija, egzistencijalne krize i straha, ‘Hrvatski put ka sreći’ otvara intimno, ali i politično pitanje sreće koje, rastegnuto kroz veći period prošlosti, ukazuje na vlastitu aktualnost i u ovom nestabilnim i nepredvidljivim vremenima”, poručuju iz Kerempuha.

(Izvor: Hina, Unsplash.com)