Humanitarna akcija “Kožarić za Petrinju” u zagrebačkom MSU

Humanitarna akcija “Kožarić za Petrinju“ za Srednju školu Petrinja koja je teško stradalu u prošlogodišnjem potresu, održat će se 9. listopada u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti (MSU).

U sklopu akcije posjetitelji će se od 11 do 23 sata imati priliku pobliže upoznati s djelom umjetnika porijeklom iz Petrinje Ivana Kožarića, putem niza programa, od vođenih tura njegovom retrospektivom, kreativnih radionica za djecu i mlade, do plesa uz glazbeni DJ program na platou Muzeja.

S njima će kroz izložbu prošetati osobe iz domaćeg javnog života i govoriti o ulozi kreativnosti u svakodnevici ili svojem doživljaju Kožarićevih radova. Bit će tu, među ostalima, glumica Jelena Miholjević, umjetnica Vlasta Delimar, umjetnica i pjevačica Jadranka Ivaniš Yaya, glumac Vili Matula, saborska zastupnica Ivana Kekin, spisateljica Rujana Jeger…

Akciju organizira MSU, udruga Domino/Fond za druge i Zaklada Solidarna, a prihodi od ulaznica i donacije skupljaju se za petrinjsku srednju školu.

Podržat će ju i dobrotvorna inicijativa “Healing Sounds“ (PDV Records), čiji će pokretači Nenad Barić (Funk Guru) i Jan Kinčl biti zaduženi i za glazbu u programu. Ta je inicijativa uz izdavačku i logističku podršku etikete PDV, okupila domaće producente u dobrotvorni kompilacijski album, od kojega se prihodi doniraju zakladi Solidarna za pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.  Na događaju će biti moguće kupiti vinilno izdanje „Healing Sounds” kompilacije te i na taj način doprinijeti u prikupljanju donacija za Petrinju.

(Izvor: Hina, foto: Facebook)