Humanitarni online koncert za pomoć stradalima u potresu

U subotu, 20. veljače, održat će se online humanitarni koncert za pomoć stradalima u potresu koji je krajem prosinca pogodio Sisačko-moslavačku županiju. Kako je najavljeno, na tom će se zoom događaju prenositi nastupi regionalnih i britanskih glazbenika koji djeluju u različitim žanrovima.

Nastupaju, među ostalima, Poma (Maja Posavec, Ivan Kapec iz Zagreba), Damir Imamović (bosanski skladatelj), Bojan Čičić (hrvatski violinist), John Robb (iz The Membranes, UK). Svoje gostovanje najavili su i Ivana Gavrić (UK & BiH), Will Pound (nominirani za trostruku BBC-jevu nagradu u Velikoj Britaniji) i Bob Fox (UK), Rowan Godel (Oysterband, The Levellers, UK), nagrađivana škotska folk pjevačica, Iona Fyfe (UK), no očekuje se da će još izvođača potvrditi svoj dolazak.

Neki od glazbenika će sudjelovati u dopisivanju na chatu tijekom koncerta, a organizatori najavljuju i goste iznenađenja.  Inicijativu je pokrenula britanska organizacija The Ukulele & Other Machines. Ulaznice se mogu kupiti na linku: https://tuomeuro.yapsody.com/, a sav novac bit će uplaćen na račun Zaklade Solidarna za sve stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

(Izvor: Hina)