Istražili smo Profilove novitete – od Elene Ferrante do Borisa Johnsona!

Nakladnik Profil za ovu jesen najavljuje niz noviteta među kojima su roman Elene Ferrante “Izgubljena kći”, triler Zakiye Dalile Harris “Ona druga crnkinja” i biografija Winstona Churchilla koju je napisao britanski premijer Boris Johnson te niz naslova za djecu.

Roman “Izgubljena kći” Elene Ferrante, prethodio je uspješnici “Genijalna prijateljica”, a govori o kontradiktornim emocijama koje nas vežu uz našu djecu, o tome što znači biti žena i što znači biti majka. Roman je dobio i svoju filmsku inačicu u režiji Maggie Gyllenhaal, a premijerno je prikazan ovih dana na Venecijanskom filmskom festivalu.

Maggie O’Farrell napisala je roman inspiriran malo poznatom sudbinom Hamneta, sina slavnoga Williama Shakespearea. Kako ističe nakladnik, ”Hamnet” je roman o braku i obitelji koji su poharali tuga i gubitak. Vrlo je brzo postao bestseler diljem svijeta, a do sada je osvojio nekoliko uglednih nagrada, među kojima su Women’s Prize i British Book Awards.

Za ljubitelje trilera nakladnik je pripremio knjigu “Ona druga crnkinja” autorice Zakiye Dalile Harris, duhovit, satiričan prikaz izdavaštva i suvremenoga društva. Tu su i roman “Tragač” Tane French, “atmosferična priča o tome kako razlikujemo dobro od lošeg u svijetu gdje jasna podjelnica između ta dva pola ne postoji” te debitantska poetska zbirka glumice i Lili Reinhart “Škola plivanja” u prijevodu Miloša Đurđevića.

Profil najavljuje i tri publicističke knjige – biografiju Winstona Churchilla iz pera britanskog premijera Borisa Johnsona “Winston Churchill, Kako je jedan čovjek stvarao povijest” , novu knjigu svjetske ekonomske zvijezde Thomasa Pikettyja “Napokon socijalizam!”  te knjigu Adama Granta “Razmisli još jednom”.

Od knjiga za djecu u knjižarama će se uskoro naći i roman za tinejdžere “Iva, do mjeseca i natrag” Romana Simića te četvrti nastavak knjige o odlučnoj i dobronamjernoj žirafi Suli Maje Šimleše i Svena Nemeta “Suli u avanturi, lovci na snove” i “Brojalica” Julije Donaldson u prijevodu Ozrena Doležala.

(Izvor: Hina)