Izdvojili smo top listu knjiga za ljetne dane na plaži

Ideja savršenog godišnjeg odmora za mnoge od nas predstavlja uživanje pod suncem na plaži ili u omiljenom kafiću uz dobro štivo. Zbog toga smo izdvojili top listu knjiga u kojima možete uživati ovog ljeta!

”Nevidljivi život Addie LaRue”  V.E. Schwab

Addie LaRue želi samo jedno – osloboditi se okova života u provinciji u Francuskoj 1714. godine i sama upravljati svojom sudbinom. U toj nakani, ona će sklopiti nagodbu sa vragom, koji će joj zauzvrat obećati slobodu i vječnu mladost. No njihova nagodba ima skupu cijenu, svako koga Addie susretne, ubrzo će je zaboraviti. Tristo godina kasnije, u jednom antikvarijatu u New Yorku upoznat će mladića koji ju nije zaboravio.

”Mala čajana u Tokiju”  Julie Caplin

Fioni, putopisnoj blogerici, nakon dugo godina ostvarila se želja da otputuje u Tokio. Dane u Tokiju provodi uživajući u blještavilu grada, prepunim ulicama i odličnim restoranima, sve do jednog dana kada sreće bivšeg dečka, koji joj se čini privlačnijim no ikada. Urnebesna romansa između Fione i Gabea potaknut će vas da gledate život drugim očima!

”Klub istražitelja ubojstava četvrtkom” Richard Osman 

U mirnom i pomalo dosadnom kvartu, četiri osamdesetogodišnja prijatelja svakog se četvrtka sastaju kako bi razgovarali o neriješenim zločincima iz prošlosti i vratili malo uzbuđenja u svoj život. Kad lokalnog poduzetnika sa sumnjivom prošlošću pronađu mrtvog s misterioznom fotografijom pored tijela, Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron prvi će se puta naći u središtu zbivanja i pred svojim prvim slučajem ubojstva uživo.

”Djevojka, žena, drugo” Bernardine Evaristo 

Roman koji je osvojio prestižne književne nagrade donosi priču koja se proteže od Newcastlea do Cronwalla, od prabaka rođenih početkom dvadesetog stoljeća do tinejdžerica dvadesetprvog, a koja govori o dvanaest ženskih likova u potrazi za pripadništvom, osjećajem doma i ljubavi.

”Jedne ljetne noći” Victoria Hislop 

Na otoku Spinalongi, 25. kolovoza 1957., nakon pronalska lijeka, zauvijek je zatvorena kolonija gubavaca. Izliječeni se vraćaju svojim obiteljima i povodom toga organiziraju zabavu u grčkom gradu Plaki. Noć slavlja za članove dviju obitelji pretvorit će se u noć tragedije koja će im zauvijek promijeniti živote, a svatko od njih morat će pronaći način i suočiti se sa stigmom, sklandalom, bijesom i tugom, ali i kako nastaviti s vlastitim životom.

”Prije nego što se kava ohladi” Toshikazu Kawaguchi 

Japanska hit knjiga ”Prije nego što se kava ohladi” priča je o propuštenim prilikama i drugim šansama, koja istražuje prastaro pitanje: Što biste promijenili da možete putovati u prošlost, još važnije, koga biste željeli susreti, možda posljedni put? Neobičan tokijski kafić Funicula Funicula je mali tokijski kafić koji više od stotinu godina poslužuje pažljivo kuhanu kavu i svojim kupcima nudi jedinstvenu priliku – putovanje u prošlost.

(Izvor fotografije: Pexels.com)