Izložba ”Baciti istinu u lice!” u MSU

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu 30. ožujka postaje dom velike retrospektivne izložbe jednog od najintrigantnijih hrvatskih suvremenih umjetnika Ratka Petrića, koja će pod nazivom “Baciti istinu u lice!” prvi put javnosti predstaviti integralni kritički presjek njegova opusa.

Izložit će se oko 300 radova, skulpture, makete, plakate i tiskovine, radove na papiru te arhivska građa i multimedijski sadržaji, od kojih se mnogi izlažu premijerno, najavljeno je na konferenciji za novinare u MSU.

“Radi se o umjetniku koji može zaintrigirati najširu publiku, od male djece do starijih, ima jako puno veselih, zabavnih skulptura kao i nekih koje donose kritiku”, dodala je, napomenuvši kako im je na izložbi veliku pomoć pružila umjetnikova supruga, slikarica Jadranka Fatur.

Nataša Ivančević, autorica koncepta i kustosica izložbe, rekla je da su na toj retrospektivi prvi put okupljeni autorovi raznovrsni radovi iz različitih medijskih područja, s obzirom na to da je on uz kiparstvo, radio na području grafičkog dizajna, crteža, karikatura i stripa, a bio je i vrlo društveno aktivan.

(Izvor: Hina,