Izložba berlinske galerije Societe od 06.10. do 10.10. u Zagrebu

Jedna od najpoznatijih svjetskih galerija Societe, koja se nalazi u Berlinu, po prvi će se puta predstaviti u Zagrebu od 06. do 10. listopada. Izložba donosi dvanaestoro radova umjetnika  koji djeluju pod galerijom. Radovi su prožeti romatinčnom temom, što će se idealno uklopiti u napušteni prostor u Dežmanovoj ulici 1, koji je pretvoren u pop – up galeriju.

Umjetnici koji će se predstaviti već su dugi niz godina poznati na svjetskom kulturnoj sceni, poput Trishe Baga, Petra Cortrighta, Kaspara Müller, Jeanette Mundt, Bunnya Rogersa, Lu Yang, Timura Si-Qina te Neda Ven.

Galerija Societe djeluje od 2008. godine i od tada sudjelovala na renomiranim  Art Baselu,  Art Basel Miami Beachu, Art Basel Hong Kongu, Frieze u Londonu,  Frieze u New Yorku,  Independent u New Yorku,  Independent u Brusselsu , Art Cologneu,  Art Brusselsu,  Gallery Weekendu Berlin, abc Berlinu i mnogim drugim lokacijama.

“Umjetnici iz Société u svojim se radovima dotiču odnosa između kulturne proizvodnje i potrošnje, cirkulacije informacija, identiteta i kulturne povijesti u eri koja je visoko premrežena tehnologijom”, navodi se u najavi.

Galerija je vrlo angažirana i u glazbenoj industriji – proizveli su 12 LP ploča nekoliko poznatih glazbenika pod stručnim vodstvom Nica Xedra, a u Berlinskoj filharmoniji predstavila je “Dances For The Electric Piano“ Cory Arcangelsa.

Na međunarodnom sajmu Frieze u New Yorku 2016. godine, Société je ekskluzivno predstavio galerijskog umjetnika Sean Raspeta, u suradnji s američkim brendom Soylent i berlinskom modnom dizajnericom Nhu Duong.

Izvor teksta: HINA

Izvor fotografije: Pixabay.com