Izložba fotografija ”Izvan okvira” Ivana Mihaljevića

Izložba fotografija ”Izvan okvira” autora Ivana Mihaljevića otvara svoja vrata u ponedjeljak, 22. veljače 2021. godine, u 20:00 sati u Foto galeriji Dubrava u Narodnom sveučilištu Dubrava. ”Izvan okvira” izložba je atraktivnih portreta poznatih likova iz ”Noćne more” Željka Malnara koje autor prikazuje kao poznata televizijska lica ali i kao ljude s društvene margine.

Život ”Izvan okvira” inspirirao je fotografa i videoumjetnika Ivana Mihaljevića da portretira poznate televizijske likove iz vjerojatno prvog reality showa uopće, a svakako prvog na našim prostorima, legendarne „Noćne more“ Željka Malnara, koja je kasnije imala nastavak u „Nemogućoj eMisiji“.

Jaran, Cro Rom, Remzo, Laky, Cezar i najveća dama među njima – Anđa, zahvalni su modeli za atraktivne fotografije. Njihova osebujnost, ekspresivnost i iskustvo pred objaktivom bili su jamstvo da će Ivan dobiti točno ono što želi – visokoestetizirane, likovno zanimljive, unikatne portrete, koji definitivno izlaze ”Izvan okvira”.

Fotografije iz studija, kao i one iz realnog života, prikazuju sav kolorit životnih okolnosti ovih simpatičnih likova, istodobno ljudi s margine, sputanih mnogim društvenim i osobnim limitima, ali i tv zvijezda s višegodišnjom slavom, koja im otvara sva vrata, od „običnog šaltera“ do najviših državnih institucija, jer oni su jednostavno ”Izvan okvira”.

Izložbu će otvoriti autorica predgovora kataloga Iva Koerbler, kustos galerije Svebor Vidmar i autor Ivan Mihaljević. Ulaz na izložbu je besplatan.