Izložba ”Je li austronautima potrebna umjetnost” jednog od najpoznatijih umjetnika mlađe generacije Zorana Šimunovića

U Studiju moderne galerije od srijede, 10. veljače, bit će postavljena izložba “Je li astronautima potrebna umjetnost?” Zorana Šimunovića, jednog od najistaknutijih hrvatskih likovnih umjetnika mlađe generacije.

U autorskoj koncepciji Branka Franceschija, ravnatelja tog nacionalnog muzeja moderne umjetnosti, izložba donosi recentne radove tog “osebujnog umjetnika, kustosa, zaljubljenika u motore i tetovaže.”  Izložit će se trinaest ulja velikih formata iz dviju serija “Hommage prostoru” i “Je li astronautima potrebna umjetnost?” nastalih u posljednje dvije godine.

Zoran Šimunović (Vinkovci, 1984.) diplomirao je 2013. godine slikarstvo u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom brijegu, BIH. Dobitnik je Rektorove nagrade za najboljeg studenta u akademskoj 2010./2011. g i dobitnik prve nagrade za kratki film “Book“ , Sony; BiH 2012. godine. Od 2014. godine radi kao kustos likovnih zbirki u Gradskom muzeju Vukovar.

Njegova izložba u Zagrebu će biti otvorena do 7. ožujka, a nakon Zagreba seli u Galeriju Sikirica u Sinju, a potom i u Galeriju Ružić u Slavonskom Brodu.

(Izvor: Hina,