Izložba o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu, Harryju Potteru, u Zagrebu

Svi obožavatelji Harryja Pottera koje put nanese u popularnu Bogovićevu ulicu u  Zagrebu, od nedjelje 23. travnja, imati će priliku „baciti oko“ na izložbu svjetskih izdanja najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu. Na izložbi koja će se  održati u knjižari „Hoću knjigu Megastore“ biti će prikazanao više od 400 primjeraka ove popularne knjige o mladom čarobnjaku na brojnim stranim jezicima.

Od izlaska prve knjige o Harryju Potteru prošlo je više od 20 godina, a izložene primjerke koji će se moći videti na izložbi ustupio je kolekcionar Damir Tonković.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Siščanin sa najvećom zbirkom o Harriju Potteru, koju je skupio u posljednjih šest godina, nadavno je kazao da sa svojih 460 primjeraka još nije ni na pola puta do kompletiranja zbirke svih svjetskih izdanja.

Izložba će biti otvorena do 7. svibnja, nakon čega bi trebala biti preseljena i u druge gradove. Ulaz na izložbu plaća se 19 kuna  na blagajni knjižare Hoću knjigu Megastore, a sav će prihod biti doniran kolekcionaru kako bi i dalje mogao nastaviti skupljati ove vrijedne primjerke te svojom bogatom zbirkom  uveseljavati sve zaljubljenike u Harryja Pottera.

Photo: Natasha G,Pixabay