Javni nastup u virtualnom okruženju – nova online radionica IDA-e

Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u sklopu projekta ‘Usluge Poticanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva – UP SMART’, poziva na on line radionicu na temu ‘Javni nastup u virtualnom okruženju’ koja će biti dostupna na Facebook stranici Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. / (događaj) u utorak, 17. studenoga 2020. godine u trajanju od 11:00 sati do 12:00 sati.

Mnoge je pandemija koronavirusa “natjerala” da prebace svoje poslovanje i komunikaciju u digitalni svijet. Edukacije, konferencije, ali i sastanci sve se češće održavaju on line, no mnogi poduzetnici na tu prilagodbu nisu (bili) spremni. Javni nastup u virtualnom okruženju samo je djelomično jednak onome u stvarnom okruženju, no kada smo ispred kamere, a publika nas gleda i sluša preko uređaja (a ne uživo) u mnogim se elementima javnog nastupa moramo tome prilagoditi., navodi se na mrežnim stranicama IDA-e.

Radionica ‘Javni nastup u virtualnom okruženju’ sastoji se od:

1. Uvodno on line predavanje u trajanju od 1 sata preko Facebook stranice IDA-e u kojem ćemo se dotaknuti svih sedam elemenata od kojih se svaki javni nastup sastoji.

2. On line radionice za ograničenu skupinu prijavljenih – do 20 poduzetnika kako bi rad bio usmjeren na njihove potrebe;

Na kraju radionice poduzetnici će dobiti upute kako mogu sami snimiti video prezentaciju koju mogu dostaviti predavačici na evaluaciju pri čemu će im biti dostavljene povratne informacije e-poštom o njihovoj izvedbi i prijedlozi o eventualnim poboljšanjima. Nakon svake radionice poduzetnicima će predavačica biti na raspolaganju za pitanja i nejasnoće (savjetovanje).

Cilj radionice je osposobiti poduzetnike da samostalno izvode prezentacije, edukacije i sastanke u virtualnom okruženju, da nauče služiti se tehnikom tako da nastup bude kvalitetan i uspješan.

Radionicu će voditi Marijeta Matijaš, po struci profesorica hrvatskog jezika i književnosti i lektorica. Više od deset godina radila je u medijima kao novinarka, urednica i voditeljica televizijskih programa. Stekla je neprocjenjivo iskustvo u komuniciranju s različitim profilima osoba, ali i naučila kako prilagoditi način komuniciranja situaciji u kojoj se nalazimo i publici kojoj se obraćamo. Usavršavala se na brojnim edukacijama i treninzima od kojih se posebno ističe Neurolingvističko programiranje na kojem stječe titulu NLP praktičara.

Radionica je besplatna i dostupna svim zainteresiranim malim i srednjim poduzetnicima i ostalim polaznicima, a više nformacija o samoj prijavi pronađite na mrežnim stranicama organizatora.

Photo: freepeek