Jazz.hr otvara novu koncertnu sezonu

Nakon održanog Jazz.hr/jesen festivala u Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Jazz.hr otvara novu koncertnu sezonu nastupom Hot Jazz Banda iz Budimpešte 3. studenog u Centru za kulturu Histrionski dom. Hot Jazz Band poznati su glazbenici u svijetu jazza i ove će godine proslaviti 35. rođendan. Na njihovom se koncertu mogu poslušati hitovi pjesama prošlog stoljeća ali i obrade poznatih svjetskih pjesama. Ulaznice za ovaj koncert možete nabaviti putem Mađarskog kulturnog instituta.

Nakon koncerta Hot Jazz Banda, u Zagrebačkom kazalištu mladih 9. studenog nastupiti će Matija Dedić Jazz.hr Quintet, u kojem će osim Matije nastupiti i renomirani hrvatski jazzisti. Matija Dedić ove je godine osvojio nagradu ”Miroslav Sedak Benčić” Hrvatskog društva skladatelja za autorsko djelovanje i proslavio 25 godina rada. U svojoj bogatoj karijeri ostvario je suradnju sa brojim glazbenicima, dijelom kao pijanist a dijelom kao skladatelj. Snimio je gotovo dvadesetak albuma i veliki broj skladbi, za što je nagrađen sa više od trideset nagrada Porin. Nastup na Jazz.hr -u biti će podsjetnik na početak njegove karijere i ostvarenja u Boilers Quartetu. Osim toga, na koncertu će nastupiti i saksofonist Saša Nestorović sa kojim je Matija ostvario veći broj suradnji. Jazz.hr Quintet također čine i bubnjar Kruno Levačić, kontrabasist Zvonimir Šestak i trubač Davor Križić.

Osim koncerta, u foajeu Zagrebačkog kazališta mladih posjetitelji će imati priliku na dan koncerta pogledati i retrospektivnu izložbu plakata Jazz.hr-a od proteklih 30 godina.

Svi koji uz poštivanje epidemioloških mjera žele uživo doživjeti ovaj koncert, ulaznice mogu kupiti u sustavu Entrio.hr po cijeni od 60 kuna. Koncert će biti dostupan i putem live-streama za publiku koja ga želi pratiti iz vlastita doma.

Izvor fotografije: Pixabay.com