Jeste li već pogledali trenutno najpopularniju seriju na Netflixu?

Korejska serija ”Squid Game” trenutno se nalazi na prvom mjestu Netflixovih najgledanijih serija u čak devedeset zemalja, uključujući i Hrvatsku. ”Na Netflixu se trenutno nalazi jedna od najgledanijih serija na svijetu. Zove se ”Squid Game” te će zasigurno biti naša najveća serija koja nije na engleskom jeziku” rekao je Ted Sandaros, izvršni direktor Netflixa.

Riječ je o seriji u kojoj se siromašne osobe natječu u smrtonosnoj igri kako bi osvojili bogatu novčanu nagradu. U svakoj se epizodi likovi natječu u nasilnim i krvavim vezijama dečjih igara Ledene babe, Crne kraljice jedan-dva-tri i Lanca probijanca. Pobjednici prolaze u drugi krug, a gubitnici umiru. Glavni likovi serije su ovisnik o kocki Seong Gi-hun, kojeg glumi Lee Jung-jae, i njegov prijatelj Cho Sang-woo, kojeg glumi Park Hae-soo.

Međutim, riječ je o seriji koja je sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama zasigurno podijelila javnost. Naime, iako serija svakim danom broji sve veći broj gledatelja, mnogi joj zamjeraju brutalne scene nasilja, ubojstava i likova koji plaču i vrište. Osim toga, gledatelji zamjeraju vodećem streaming servisu na sve većem broju serija koje uključuju nasilje, ubojstva i eksplicitne scene.

(Izvor fotografije: