Josipa Lisac i Zvjezdan Ružić objavili jedinstvenu interpretaciju Himne

Jedna od naših najboljih pjevačica i dobitnica Porina za životno djelo, Josipa Lisac uz poznatog pijanista i višestrukog dobitnika Porina, Zvjezdana Ružića, otpjevala je himnu ”Lijepa naša domovino”. Izvedba koja je početkom godine izazvala različite reakcije, u studiju Croatia Recordsa dobila je onu boju i zvuk kakav su ovo dvoje glazbenika prvobitno i zamislili.

Skladba Lijepa naša domovino je himna, ali i velika pjesma. Kad smo je premijerno izveli, bila je na početku jedne važne državne svečanosti. Kao glazbenica mogu reći da mi je drago da se toliko raspravljalo o glazbi, a kao umjetnica podržavam umjetničku slobodu interpretacije i izlaženje iz uobičajenih okvira. Željela sam da to bude posebna izvedba jer to je i moja himna. Vjerujem da će sada publika dobiti jaču poruku“, objasnila je Josipa.

Bilo je predobro da je ne bismo i službeno snimili! Ne zbog komentara, ne zbog halabuke koja je nastala oko naše izvedbe, već zbog onog osjećaja koji se u nama probudio već na prvoj probi, kada smo osjetili da je to to – izvedba u onoj boji u kojoj i Josipa i ja vidimo našu domovinu: kao nježnu, punu ljubavi, otvorenu za sve različitosti, bez razlika gdje razlika ne bi trebalo biti. Možda je samo utopija, ali još uvijek vjerujem da upravo prema tim lijepim slikama kao narod putujemo. I zato ove note i ovakav aranžman – jer je to najiskrenije što smo mogli i znali dati, u nadi da će naša poruka doprijeti do srca onih koji sanjaju slično“, poručio je Zvjezdan.

(Izvor: Croatia Records)