Kazalište Komedija u petak, 2. listopada ponovno otvara svoja vrata

U petak, 2. listopada, Kazalište Komedija na radost posjetitelja konačno otvara svoja vrata nakon saniranih šteta od potresa u ožujku i uz primjenu propisanih epidemioloških mjera što znači da će kapacitet dvorane, odnosno, broj ulaznica u prodaji biti znatno je manji od uobičajenog punog kapaciteta dvorane a pojedine predstave bit će malo prilagođene kako bi i glumci i cijeli ansambl bili što sigurniji.

Upravo zato je i koncertna verzija operete E. Kálmána “Grofica Marica”, s kojom u petak  ovo kazalište otvara sezonu, prilagođena , i to na način da Lada Kaštelan napravila dramaturšku, a redatelj Ozren Prohić scensku prilagodbu ali koja svakako ne umanjuje glazbeno-scenski doživljaj opereta.

Osim koncertne “Grofice Marice”, u listopadu su na rasporedu gotovo sve predstave iz prošle sezone, “Zaljubljeni Shakespeare”, “Brat bratu”, “Mamma Mia!”, “Tulum u samostanu”, “Revizor”, “Čarobni Broadway” i “Legenda o svetom Muhli”, te dvije predstave koje su do sad igrale u Jazz&Cabaret klubu Kontesa a od sad će igrati na Komedijinoj pozornici na Kaptolu, “39 stepenica” i “Najstariji zanat”.

Cijeli program odnosno raspored predstava kazališne sezone popratite na mrežnim stranicama Kazališta.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL