KINO U KVARTU – Kino program na igralištima, trgovima i parkovima grada Pule

“Kino u kvartu” novi je program JU Pula Film festival koji se od sutra, 10. rujna do 3. listopada održava svaki četvrtak, petak i subotu. Na dječjim igralištima, trgovima i parkovima grada Pule  predstaviti će se ukupno dvanaest filmova za djecu i obitelj kako bi se publici približio film u njihovom svakodnevnom okruženju .

“Riječ je o animiranim i igranim dugometražnim filmovima koji su tijekom proteklih godina polučili sjajne rezultate te oduševili publiku i kritiku, a koji se bave raznim temama na djeci zabavan i zanimljiv način”, rekla je voditeljica kina Valli Tanja Miličić, na jučer održanoj tiskovnoj konferenciji u Puli.

Ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović istaknula je da će se program provoditi u skladu sa preporukama Stožera civilne zaštite, a broj gledatelja bit će ograničen na 80.

Prva projekcija održat će se na Trgu kralja Tomislava na Verudi, 10. rujna, gdje će se u 20,30 sati prikazati animirani film Gospodin Link: u potrazi za skrivenim gradom. Dan kasnije na dječjem igralištu u Šijani prikazati će se animirano – igrana komedija Medvjedić Paddington 2. U subotu, 12. rujna na igralištu (kod Prilaza Monte Cappelletta) na Vidikovcu slijedi animirana pustolovina Gordon i Paddy. 17. rujna u 20 sati u Mornaričkom parku biti će prikazana obiteljska avantura Praznici u divljini.  Moje neobično ljeto s Tess, Puljani će moći pogledati na igralištu iza talijanske škole Giuseppina Martinuzzi, 18. rujna u 20 sati. Na igralištu škole Kaštanjer Puljani će imati prilike pogledati Pčelicu Maju, 19. rujna u 20 sati. 24. rujna u 20 sati i Valdebek će dobiti svoje kino, kada će se na tamošnjem igralištu upriličiti projekcija animiranog filma Neparožderi.  25. rujna u 20 sati, na igralištu škole Stoja prikazuje se obiteljska avantura Mia i bijeli lav. Kod glavnog ulaza u školu Veruda, 26. rujna u 20 sati prikazat će se animirana pustolovina Mali princ, po mnogima jedna od najljepših priča današnjice. Posljednjeg vikenda projekcije će biti na Monte Zaru (kod vrtića) gdje će se 1. listopada u 19.30 sati prikazati animirana pustolovina Hrabri mališan 2, a 2. listopada na igralištu škole na Velom vrhu u 19.30 sati na programu je obiteljska avantura, Wendy 2 – najbolji prijatelji zauvijek; dok će 3. listopada također u 19.30 Kino u kvartu zaključiti ovogodišnje izdanje sa dječjim filmom Janko Strižić: Farmageddon, na pulskom Forumu.

Pokrovitelji programa su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule zahvaljujući kojima je nabavljeno platno na napuhavanje koje se lako može seliti s lokacije na lokaciju.

Photo: freepik