KinoKino — 5. izdanje Međunarodnog filmskog festivala za djecu

Festival  namjenjen najmlađima,  KinoKino — Međunarodni filmski festival za djecu, na kojem se odlazak u kino pretvara u posebno i drugačije iskustvo, ove će godine svoje posebno, 5. izdanje imati u sklopu 18. Zagreb Film Festivala.

Festival će se održati u periodu od 9. do 15. studenog na dvije zagrebačke lokacije, u Uraniji — prostoru kreacije na Kvaternikovu trgu te u Hrvatskom glazbenom zavodu u Gundulićevoj ulici.

Od ponedjeljka 9. do petka 13. studenog u Uraniji prostoru kreacije gostuje glavni natjecateljski program KinoKina, sastavljen od najvažnijih recentnih filmova za djecu iz cijeloga svijeta, dok je vikend rezerviran za popratni program (Klasici i Moj prvi odlazak u kino) s projekcijama u Hrvatskom glazbenom zavodu, u subotu i nedjelju, 14. i 15. studenog.

Nagrađivani filmovi iz glavnog programa dolaze iz Njemačke, Austrije, Švedske, ali i iz Litve i Irske, a zajednička im je univerzalna poruka o tome kako svatko ima pravo na vlastito mjesto u svijetu, bez obzira na podrijetlo i uvjete odrastanja.

O najboljim filmovima odlučivat će, kao i uvijek dosad, i profesionalni i dječji žiri, dok će svi posjetitelji odlučivati o dobitniku nagrade publike. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osnovnoškolce u dobi od 12 do 15 godina koji žele biti dio dječjeg žirija da se prijave na natječaj. Sve potrebne informacije dostupne su na službenoj stranici (www.kinokino.hr), a prijave traju do 15. listopada.

Pandemijskim vremenima unatoč održat će se i najpopularniji popratni program festivala, Moj prvi odlazak u kino (MPOK) ‒ blok igranih i animiranih filmova namijenjen mališanima predškolske dobi koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu, u vikend-izdanju u HGZ-u.

Kompletan program kao i sve dodatne informacije dostupne su na službenoj stranici festivala: www.kinokino.hr